Inboedelverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Wat is een inboedelverzekering

Verzeker uw persoonlijke bezittingen voor het geval er iets mee gebeurt! Uw inboedel is, bij schade aan uw woning, namelijk niet standaard meeverzekerd. Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht maar volgens de consumentenbond is het toch raadzaam om uw inboedel te verzekeren. Op deze manier kunt u, in geval van schade aan persoonlijke bezittingen, terugvallen op uw verzekering voor reparatie of vergoeding van deze goederen. Met een inboedelverzekering verzekert u alle spullen, die niet ‘aard- en nagelvast’ zitten in uw woning.

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Een inboedelverzekering verzekert u tegen diverse risico’s zoals inbraak, storm en brand. Denk voor het afsluiten van deze verzekering na over de waarde van uw inboedel. Als u een te lage inboedelwaarde doorgeeft bent u onderverzekerd en krijgt u de schade maar deels vergoedt. Zorg er dus voor dat u een reële schatting maakt van de waarde van uw inboedel. U bent er zo zeker van dat u een juiste dekking heeft voor uw inboedel.

Waarom polissen vergelijken?

Inboedelverzekeringen vergelijken op de belangrijkste punten met behulp van een handig overzicht. Zo vindt u eenvoudig een goede verzekering die bij u past! Inboedelverzekeringen van diverse aanbieders verschillen nogal van elkaar in premie, dekking en voorwaarden. In sommige gevallen geldt er een eigen risico terwijl dit bij andere aanbieders niet van toepassing is, let daar dus ook op. Tevens verschilt het maximaal te verzekeren dekkingsbedrag, voor uw inboedel, per verzekeraar. Het is daarom verstandig om een complete vergelijking te maken. Zo bent u er zeker van dat u goed verzekerd bent én nooit teveel betaalt.

Wat valt onder de inboedelverzekering?

Onder inboedel valt alles wat zonder sloop- of breekwerk uit uw woning verwijderd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan elektronische apparatuur, kunst, antiek, kleding, meubels, fietsen etc. Schade aan uw persoonlijke bezittingen, als gevolg van bepaalde risico’s die zijn opgenomen in de polisvoorwaarden, zijn met deze verzekering gedekt. Naast onderstaande risico´s dekt deze verzekering bijvoorbeeld ook de kosten van het opruimen na schade en/of het opsporen van de oorzaak van een lekkage.

  • waterschade
  • brandschade
  • stormschade
  • bliksemschade
  • diefstal
  • inbraak
  • vandalisme
  • explosies